تفاوت بین روان درمانی و کوچینگ

اگر شما علاقه‌مند به تغییر زندگی خود به سمت بهتری هستید، صحبت با شخصی بیرون از زندگی شما می‌تواند بسیار مفید باشد. روان درمانی و کوچینگ (coaching) دو خدمتی هستند که به افراد زیادی کمک کرده‌اند تا بهترین زندگی خود را داشته باشند، اما این دو با یک‌دیگر متفاوت هستند و البته گاهی می‌توانند مکمل یکدیگر نیز باشند.

پنج تفاوت بین کوچینگ و روان درمانی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید چه کسی برای کمک به شما در طول مسیر بهتر است:

١- روان‌درمانگران، بیماران روانی را درمان می‌کنند؛ در حالی که کوچ‌ها این کار را نمی‌کنند

یکی از مهم‌ترین عوامل تمایز بین روان‌درمانگران و مربیان این است که روان‌درمانگران برای کمک به افرادی که با بیماری روانی روبرو هستند، آموزش‌دیده‌اند ولی مربیان چنین نیستند. اگر به دنبال یک مشکل شایع بهداشت روان مانند افسردگی، اضطراب یا اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) هستید، روان درمانی راهی است که باید دنبال کنید. برخی از روان‌درمان‌ها با کمک داروهای تخصصی می‌توانند کمک کنند تا شما زودتر سلامت روحی و روانی خود را به دست بیاورید.

٢- گذشته در مقابل حال

به طور کلی، کوچینگ بیش‌تر به شما کمک می‌کند تا با تمرکز بر حال و اقدام در لحظه روی توانمندی هایتان تمرکز کنید، در حالی که روان درمانی بیش‌تر متمرکز بر گذشته و حال است. همان‌طور که گفته شد، بسیاری از کوچ‌ها باید بتوانند به شما کمک کنند که درک کنید گذشته چگونه به شرایط حال حاضر شما کمک می‌کند و به‌نوعی تمرکز شما را به زمان حال معطوف می‌کنند. آن‌ها تصمیم می‌گیرند تا در رسیدن به اهدافتان مصمم باشید و تا انتهای مسیر همراه شما هستند. تمرکز در روان درمانی بیشتر به گذشته است، در حالی که تمرکز در کوچینگ بیشتر برای رسیدن شما به‌جایی است که می‌خواهید در آینده باشید.

٣- تفاوت در پرداخت

از آن‌جا که روان‌درمانی در واقع درمان یک مشکل بهداشت روانی است، اگر از معیارهای اختلال سلامت روان برخوردار باشید و شرکت بیمه، روان‌درمانی را از نظر پزشکی برای کمک به بهتر شدن شما ضروری بداند، ممکن است توسط شرکت بیمه‌ی شما پوشش داده شود. مربی‌گری معمولاً تحت پوشش بیمه‌ی درمانی نیست، زیرا تمرکز مربی‌گری معالجه بیماری نیست.

۴- مدرک دانشگاهی یا اعتبارسنجی

برای این‌که بتوانید به طور قانونی روان‌درمانی ارائه دهید، برای تمرین نیاز به مدرک پیشرفته و مجوز دولتی است. به نوعی باید در رشته‌ی تحصیلی روانشناسی یا روان‌پزشکی تحصیل کنید و در این زمینه دوره‌های خاص پیشرفته را بگذارانید؛ اما کوچینگ نیازی به تحصیل در دانشگاه ندارد و زمان زیادی را برای اتمام دوره‌ها نمی‌طلبد. علی رغم وجود نداشتن یک‌رشته‌ی تحصیلی درزمینهٔ مربیگری یا کوچینگ، بسیاری از کوچ‌ها خدمات فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهند و برخی از آن‌ها در اصل به عنوان روان‌درمانگر عمل می‌کنند.

۵- خدمات

روان‌درمانگران از نظر محل و چگونگی توانایی ارائه‌ی خدمات با محدودیت بیشتری نسبت به کوچ‌ها مواجه هستند. در حالی که کوچ‌ها می‌توانند در سراسر دنیا و بین‌المللی کار کنند، روان‌درمان‌ها باید مجوزی مخصوص داشته باشند.

قصه لایفی‌نو

سلام!
اینجا "لایفی‌نو" سایت منه. اسم سایتم از ترکیب دو کلمه "لایف" به معنی زندگی و "نو" به معنی تازه و خلاق بودن، ساخته شده؛ "لایفی‌نو" يعني زندگی تازه و خلاق.
و من سروش هستم، یک کوچ حرفه‌ای که آدما رو در زندگی و کسب و کارشون همراهی می‌کنم تا زندگی زیسته اثربخش‌تر، خلاقتر و بهتری داشته باشند.

اگه میخوای از درباره بهتر زیستن بدونی پس همین حالا ایمیلت رو وارد کن و عضو شو...

تمامی حقوق وبسایت متعلق به لایفی نو. طراحی شده آشیانه پارس  ©