از دنیای خلاق بازاریابی تا مدیریت برند، موقعیتهای شغلی مهم بسیاری در بازاریابی و تبلیغات وجود دارد که برخی از آنها بسیار ضروری و واجب هستند و نقش بسیار پررنگی را ایفا میکنند. مشاوره برندینگ یکی از موقعیتهای کلیدی است که میتواند به شرکتها کمک کند تا در طول زمان کسبوکار را پیش ببرند و رشد کنند. با ما در این مقاله از لایفی نو همراه باشید تا درباره نقش مشاوره برندینگ در توسعه و موفقیت کسب و کارها بیشتر بدانیم.
مشاوره برندسازی، متخصصی است که به شرکتها کمک میکند تا در طول زمان شهرت خود را تعریف کنند، پویا باشند، شهرت خود را افزایش دهند - که در کل باعث میشود برند محرک مهمتری برای عملکرد تجاری باشد. آنها اغلب در کنار مدیران ارشد و سایر شرکا - در زمینههایی مانند فناوری، روابط عمومی و غیره - کار میکنند تا به شرکتها کمک کنند تا پتانسیل کامل خود را فعال کنند.
مشاوران برند که بهعنوان مشاوران بازاریابی برند یا استراتژیستهای برند نیز شناخته میشوند، نقشهای زیادی را بر عهده میگیرند. آنها وظیفه کشف بینشها، توسعه استراتژیها و تقویت طراحی و رویکرد ارتباطات برند را بر عهده دارند. تحقیق و بررسی بازار و آگاهی نسبت به نیاز مشتریان و وضعیت رقبا، اساس تمام کارهای مشاوره برند است. بیشتر تصمیمات کلیدی باید بر اساس دادهها باشد، چه در مورد مشتری، چه در مورد صنعت و چه رقبای در حال فعالیت. بهترین مشاوران برند به طیف وسیعی از روشهای تحقیق در جمعآوری دادههای کمی و کیفی - مانند نظرسنجیها، مصاحبههای عمیق، گروههای متمرکز، قومنگاری و غیره مسلط هستند. برای این کار مشاوران برند از انواع پرسشنامهها و تحقیقات بازار استفاده میکنند تا به اطلاعات دسته اولتری دست یابند. مشاوران برند از این تحقیقات استفاده میکنند تا به نیازهای مشتریان (فعال و آینده) رسیدگی کنند و به درک بهتری از برندهای رقیب دست یابند. تحقیقات ممکن است طیف وسیعی از عملکردهای کلیدی شرکت مانند فعالیتهای بخش بازاریابی، فروش، محصول، تحقیق و توسعه، منابع انسانی و آی تی را تحت تاثیر قرار دهد و از هر یک از آنها اطلاعات خاصی را بخواهد.
مشاوران بازاریابی برند همچنین زمانی را صرف نظارت بر فرآیندی میکنند تا مخاطبان هدف را به خوبی شناسایی کنند و نیازهای آن را درک کنند تا بتوانند نیازهای مصرفکننده را در مرکز توسعه محصول جدید و به طور کلی نوآوری قرار دهند. نوآوری «مبتنی بر نیاز» بسیار الهامبخش است و وعدههای برند را تحقق میبخشد. شرکتهایی که چندین برند دارند همچنین میتوانند از مشاوره برند کمک بگیرند تا مطمئن شوند که هر برند ساختار، هویت و رابطه واضح خود را با سایر برندها دارد. در واقع، در این سطح مشاور برند باید توانایی لازم جهت طراحی معماری برند را داشته باشد. برخی از هولدینگها و سازمانهای بزرگ ایرانی و خارجی برندهای مختلف و متفاوتی دارند، برخی از آنها از پتروشیمی تا صنایع غذایی در حال فعالیت هستند. از این رو یک مشاور برند باید بتواند برای هر یک از برندها هویتهای منحصربهفردی تهیه کند. برای مثال، سامسونگ که یک شرکت کرهای چندملیتی واقع در سئول است در صنایع پوشاک، مواد شیمیایی، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، توربین بادی، خودرو و ... فعالیت میکند. سامسونگ الکترونیکس، صنایع سنگین سامسونگ، سامسونگ کارت، سامسونگ فایر و سامسونگ لایف ازجمله برندهای زیرمجموعهی این شرکت هستند که هر یک بهصورت مجزا هویت خود را دارند. از این جهت مشاور برندینگ برندها، محصولات و خدمات را سازماندهی میکند تا به مشتریان کمک کند تا به یک برند دسترسی پیدا کنند و با آن ارتباط برقرار کنند. یک معماری برند تثبیت شده راهنمای مهمی برای توسعه برند، زیربرندها و توسعه محصولات جدید است. در واقع، معماری برند یک نقشهی راه برای توسعه و طراحی هویت برندهای مختلف یک سازمان است که توسط مشاوران برندسازی، استراتژیستها و طراحان کسبوکار طراحی و تدوین میشود.
استراتژی برند یک ایدهی مرکزی مؤثر و یکپارچه ارائه میدهد که همهی رفتارها، اقدامات و ارتباطات حول آن همسو میشوند و در طول زمان مؤثر است. بهترین استراتژیها آنقدر متمایز و قدرتمند هستند که رقابت با آن بسیار سخت است. استراتژی برند مبتنی بر چشمانداز است، با استراتژی کسبوکار همسو میشود، از ارزشها و فرهنگ شرکت بیرون میآید و درک عمیقی از نیازها و ادراکات مشتری را منعکس میکند. استراتژی برند موقعیت، تمایز، مزیت رقابتی و ارزش پیشنهادی منحصربهفرد را تعریف میکند.
توسعه استراتژی برند یک فعالیت گروهی است. هیچکس این کار را بهتنهایی انجام نمیدهد این کار نتیجهی یک گفتگوی گسترده بین گروه رهبری است که باید روی مشتری متمرکز بماند. شرکتهای بینالمللی استراتژیستها و مشاوران برند را جذب میکنند، زیرا بهتر آن است که فردی از بیرون به عنوان یک استراتژیت خلاق و باتجربه به شرکت کمک کند تا جایگاه فعلی شرکت را در بازار تشریح کرده و مسیر آینده را ترسیم کند. گاهی اوقات یک داستان معنادار برای برند در ابتدای راهاندازی یک شرکت توسط افراد خاصی مانند استیو جابز، ایلان ماسک، اپرا وینفری یا جف بزوس متولد میشود. گاهی اوقات هم برای بازتعریف استراتژی برند به یک گروه قدرتمند و مشاوره تبلیغات و برندینگ نیاز است. شرکتها اغلب زنده میمانند و پیشرفت میکنند، زیرا استراتژی برند مشخصی دارند. شرکتها به دلیل نداشتن هویت معمولاً لنگ میزنند و ممکن است سقوط کنند.
یک مشاور برندسازی برای ارزیابی رقابت، حضور دیجیتال و هدف بازار یک محصول یا تجارت، تحلیل بازار را انجام میدهد. از طریق آنها، کسبوکارها میتوانند رقبای اصلی خود را شناسایی کرده و یک استراتژی برای برتری بر آنها ایجاد کنند. استراتژی برندسازی یکی دیگر از تخصصهای اصلی یک مشاور برند است. یک مشاور برندسازی در مورد رقبا و بازارها، بستهها، قیمت و استراتژیهای توزیع محصول تحقیق میکند. پس از در نظر گرفتن هر عنصر، متخصصان برندسازی برای کمک به موقعیت خدمات یا محصول شرکت برای جذابیت بیشتر برای مشتریان بالقوه تلاش میکنند.
بهترین مشاوره برندینگ پس از کامل کردن تحقیقات، از دادههای بدست آمده استفاده میکنند برای خلق ایدههایی که منجر به افزایش کارایی و دستیابی به اهداف سازمانی میگردد. این ممکن است به سطحی افزایش یابد که هدف، مأموریت و ارزشهای یک شرکت را تحت تاثیر قرار دهد. در واقع، مشاوران برند، موقعیت استراتژیک یک شرکت را تعریف میکنند و آنچه را که آن را از رقبا متمایز میکند، مشخص میکنند. مشاوره برندینگ جایگاه کسب و کار را در بازار تعریف میکند و با توجه به منابع و اهداف سازمانی از طریق برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت نقشه راه آینده را مشخص می نماید. مثال درست و عینی تعریف یک موقعیت منحصربهفرد برای یک برند اپل است. اپل کل چشمانداز خود را در تمام محصولات و خدمات خود منعکس میکند که به این برند اجازه میدهد تا با مشتریان خود ارتباط برقرار کند. اپل در مدت زمان کمی شرایط موجود را تغییر داد و قوانین برندسازی را با استفاده از استراتژی برندسازی شخصیسازی شده را تغییر داد که باعث شد مشتریانی بسیاری در سراسر دنیا را به محصولات خود اختصاص دهد. البته باید این را به یادداشت که کسبوکارها نمیتوانند انتظار داشته باشند که فقط از رویکرد برندسازی اپل کپی کنند و موفق شوند، زیرا هر برند پیام منحصربهفردی دارد که برندسازی باید آن را منتقل کند. این نقطهای است که ضرورت استخدام مشاور برندسازی در سازمانها مطرح میشود. مشاوره برندینگ سازمانی در ساختن یک برنامه بازاریابی کلی که شامل آموزش مخاطبان داخلی (اینترنال برندینگ) و خارجی (اکسترنال برندینگ) در مورد معنای برند و ایجاد فرصتهای رشد برای کسبوکار باشد، نقش دارد. اغلب، آنها در کنار مدیران ارشد، مدیران اجرایی و سایر ذینفعان در زمینههایی مانند روابط عمومی و فناوری کار میکنند تا به کسبوکارها کمک کنند تا پتانسیل کامل خود را آشکار کنند. یک مشاور برند اغلب به برندسازی بهعنوان مجموعهای از سیستمهای قوی نگاه میکند که به تسهیل موفقیت اقتصادی یک تجارت از طریق ارتباط آن با مشتریان کمک میکند. بنابراین ظاهر و احساس کلی برند، همراه با هر استراتژی برندسازی، باید به طور مداوم توسعه و مدیریت شود.
هزینهی برندینگ بسیار متفاوت است و به عوامل گستردهای بستگی دارد. برخی از برندها هنوز فعالیت خود را آغاز نکردهاند و حتی به نام، لوگو، تگلاین و ... نیاز دارند در حالی که برخی از برندها تنها به یک استراتژی جدید جهت توزیع محصول جدید نیاز دارند. هزینه مشاوره برندینگ نیز بر این اساس متفاوت است اما چیزی که حائز اهمیت است این است که برندینگ اهمیت بسیاری دارد و چشمپوشی از آن باعث صدمات جبرانناپذیری به برند در طول زمان میشود.
سلام!
اینجا "لایفینو" سایت منه. اسم سایتم از ترکیب دو کلمه "لایف" به معنی زندگی و "نو" به معنی تازه و خلاق بودن، ساخته شده؛ "لایفینو" يعني زندگی تازه و خلاق.
و من سروش هستم، یک کوچ حرفهای که آدما رو در زندگی و کسب و کارشون همراهی میکنم تا زندگی زیسته اثربخشتر، خلاقتر و بهتری داشته باشند.
تمامی حقوق وبسایت متعلق به لایفی نو. طراحی شده آشیانه پارس ©