پنج نکته‌ی کوچینگ برای مدیران و رهبران

نقش مدیران و رهبران در موفقیت یک تجارت بسیار مهم و موثر است. به همین دلیل امروزه یادگیری مهارت‌های مربیگری یا همان کوچینگ در جامعه و سازمان‌ها اهمیت پیدا کرده است.
کوچینگ اصولی به حفظ کارمندان، بهبود عملکرد تیم، بهبود مهارت‌ها و انتقال دانش به افراد تیم کمک می‌کند. مهم‌ترین مزیت کوچینگ تقویت و انتقال یادگیری به اعضای گروه است. در حالی که مهارت‌های مهمی برای رهبری وجود دارد، اما کوچینگ به عنوان هسته‌ی مرکزی و اصلی در بهبود تمام تیم‌های یک سازمان نقش دارد.
امروزه سازمان‌ها و اداره‌های بزرگ از سبک رهبری کوچینگ استفاده می‌کنند تا به جای فرماندهی و دستور به کارمندان، به آن‌ها آموزش دهند و نیروی کاری خود را با استعداد و چابک تربیت کنند تا در نهایت یک تجارت سالم و موفق ایجاد نمایند.
برای بهبود عملکرد کارهای گروهی، دانستن نکات کوچینگ، به مدیران، سرپرست‌ها و رهبران کمک می‌کند تا سطح و عملکرد کلی تیم را افزایش دهند. در ادامه پنج نکته‌ی کلیدی کوچینگ را برای مدیران و رهبران ارائه می‌کنیم:

1- سؤالات کمک‌کننده بپرسید:

سوالات کمک‌کننده و باز، منجر به پاسخ‌های دقیق‌تر و متفکرانه‌تر می‌شوند و در نهایت منجر به گفتگوهای مربیگری مؤثرتری می‌شوند. به عنوان یک مدیر یا رهبر، بسیار مهم است که با کارمندان خود روابط محکمی برقرار کنید. این صمیمت به شما کمک می‌کند تا کارمندان‌تان را بهتر بشناسید و بدانید به عنوان مثال آیا کارمندان‌تان مشتاق به یادگیری هستند یا نه یا این که توانایی انجام کار و پیشرفت و نوع نگرش آن‌ها نسبت به کار به چه شکلی است.
اینجا است که مهارت‌های ارتباطی و هوش هیجانی نقش مهمی پیدا می‌کند. مدیران باید مکالمات را با سؤال کردن و گوش دادن هدایت کنند، نه با بخشنامه و دستور دادن. کارمندان وقتی خودشان پاسخ‌ها را کشف می‌کنند، بیش‌ترین و بهترین یادگیری و رشد را در کار دارند.

2- اموری که خوب پیش می‌روند را در نظر داشته باشید:

مربیگری خوب نیاز به یک تعادل در انتقاد و تشویق دارد. اگر شما مدام به اموری که نیاز به اصلاح دارند و یا در حال حاضر خوب پیش نمی‌روند، تمرکز کنید؛ کارمندان‌تان دیگر انگیزه‌ای برای ادامه‌ی کار فداکارانه نخواهند داشت. شناخت شما از کارهایی که کارمندتان به خوبی انجام می‌دهد، می‌تواند زمینه‌ای را برای پیشرفت آن‌ها از این طریق فراهم کند. این موضوع با تعارف کردن تفاوت دارد. انتقادهای بی‌مورد ممکن است تاثیر بدتری از این که هرگز انتقاد نکنید، داشته باشد.
بنابراین وقت خود را برای فکر کردن در مورد موارد خاص که خوب پیش می‌روند، بگذارید و به کارمندان خود بگویید که کار آن‌ها را می‌بینید و قدردان زحمات آن‌ها هستید.

3- گوش کنید و کارمندان خود را توانمند سازید:

مربیگری هم به تشویق و هم توانمندسازی نیاز دارد. به عنوان یک مدیر و یک رهبر، کار شما ایجاد روابط یک به یک با کارمندان است. چرا که این امر منجر به بهبود عملکرد افراد تیم می‌شود. فیدبک دادن، گپ و گفت، سوال و جواب همه بسیار مهم هستند. به اعضای تیم خود نشان دهید که به ایده‌ها، نظرها و سوالات آن‌ها گوش می‌دهید. آن‌ها را تشویق کنید تا نظرات خود را با شما به اشتراک بگذارند. در این میان ممکن است بعضی از کارمندان به راحتی با شما ارتباط برقرار کنند و بعضی از آن‌ها نیاز به تشویق و حمایت بیشتری داشته باشند. نکته‌ی مهمی که در کوچینگ اهمیت دارد احترام گذاشتن به نظرات افراد است.

4- دیدگاه اعضای تیم خود را درک کنید:

زمانی که شما تیم خود را سرپرستی می‌کنید تا عملکرد و تعامل بین اعضای آن را بهبود ببخشید، سعی کنید از دیدگاه آن‌ها به اهداف و تغییرات مورد نظرتان نزدیک شوید، نه این‌که از دیدگاه خودتان استفاده کنید. هر فردی شخصیت، انگیزه و هدف‌های مشخصی دارد؛ بنابراین سعی کنید سوالاتی که آن‌ها می‌پرسند را به بهترین شکل پاسخ دهید.

5- در مورد اهداف آینده‌ی گروه صحبت کنید:

منظور از مربیگری مکالمه و ارتباط به معنای ایجاد تغییرات و دستیابی به نتایج قابل‌توجه است؛ بنابراین حتما توصیه می‌شود اهداف آینده را به روشنی تعریف و تشریح کنید. این امر باعث می‌شود تا شما بتوانید برای کارمندانتان انتظارات مشترکی تعریف کنید و درک روشنی از اقدامات عملی که می‌توانند در جهت ایجاد تغییرات و پیشرفت انجام دهند، در اختیار آن‌ها قرار دهید.

قصه لایفی‌نو

سلام!
اینجا "لایفی‌نو" سایت منه. اسم سایتم از ترکیب دو کلمه "لایف" به معنی زندگی و "نو" به معنی تازه و خلاق بودن، ساخته شده؛ "لایفی‌نو" يعني زندگی تازه و خلاق.
و من سروش هستم، یک کوچ حرفه‌ای که آدما رو در زندگی و کسب و کارشون همراهی می‌کنم تا زندگی زیسته اثربخش‌تر، خلاقتر و بهتری داشته باشند.

اگه میخوای از درباره بهتر زیستن بدونی پس همین حالا ایمیلت رو وارد کن و عضو شو...

تمامی حقوق وبسایت متعلق به لایفی نو. طراحی شده آشیانه پارس  ©