چگونه مشاور برندینگ شویم؟ معرفی مهارت های مشاور برندینگ

مشاوران برندینگ یا استراتژیست‌های برند به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا بفهمند که چگونه فرآیندهای بازاریابی و درآمد خود را بهبود ببخشند، کیفیت انجام این کار به مهارت های مشاور برندینگ بستگی دارد. با ترکیبی از تجزیه و تحلیل، طراحی و دانش بازاریابی، این مشاوران می‌توانند فرصت‌های بازار را شناسایی کنند تا اطمینان حاصل شود که برندها مشتریان را جذب می‌کنند و سهم بازار آن‌ها را افزایش می‌دهند. یادگیری چگونگی دنبال کردن حرفه‌ای در استراتژی برند می‌تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید کدام مهارت‌ها را برای موفقیت در این نقش توسعه دهید. در این مطلب از لایفینو توضیح می‌دهیم که مشاور برندینگ چیست، چگونه می‌توان به یک مشاور تبدیل شد و مهارت های مشاور برندینگ را فهرست می‌کنیم که می‌تواند به شما در پیشرفت شغلی کمک کند.

مهارت‌های مشاور برندینگ و وظایف آن

مشاور برندینگ یک متخصص برندسازی است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا استراتژی‌های برند را توسعه دهند و پیاده‌سازی کنند. آن‌ها تجزیه و تحلیل برند، بازار و مخاطبان هدف را برای شناسایی فرصت‌های بازار، اطلاع‌رسانی کمپین‌های تبلیغاتی و ساخت روایت‌های تجاری برای افزایش درآمد انجام می‌دهند. این متخصصان اغلب بر عملیات برندسازی روزانه یک شرکت نظارت می‌کنند، به توسعه محصولات جدید، هماهنگی با فروشندگان و کمک به تیم‌های طراحی در تولید مواد بازاریابی کمک می‌کنند. مشاوران برند با اعضای تیم‌های بازاریابی، استراتژی و توسعه‌ی کسب‌وکار به صورت مستقیم در ارتباط هستند.

اگر قصد دارید مشاور برندسازی شوید، احتمالاً اشتیاق دارید که به شرکت‌ها کمک کنید تا هویت برند خود را کشف و پیاده‌سازی کنند. در حالی که این مسیر شغلی هنوز در دنیای برندسازی نسبتاً جدید است، با توجه به اینکه شرکت‌های بیشتری به دنبال کمک هستند تا برندهای خود را تا حد امکان سودآور و مؤثر کنند، توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده است. به هر حال، توسعه یک برند موثر می‌تواند فرآیندی زمان بر و پیچیده‌ای باشد. مراحل زیادی در طراحی هویت نهایی وجود دارد. وظایف یک مشاور برندسازی شامل همه چیز از انتخاب لوگو برای نمایش بصری یک برند تا ایجاد کمپین‌های بازاریابی تأثیرگذار است. یک مشاور برند به رهبران کسب‌وکار کمک می‌کند تا جنبه‌های مختلف هویت برند خود را تعریف و همسو کنند تا شانس شرکت برای ارتباط با مخاطبان مناسب را بهبود بخشند.

مطالعه بیشتر: مشاوره برندینگ چیست؟

مشاور برند یا استراتژیست برند خلاق چیست و چه مهارت هایی دارد؟

«مشاور برند» یک متخصص استراتژیک در دنیای برندسازی است. در غیر این صورت در برخی موارد به‌عنوان "استراتژیست برند" شناخته می‌شود، این متخصصان با رهبران کسب‌وکار برای شناسایی، بهینه‌سازی و اجرای طرح‌های برندسازی همکاری می‌کنند. قابل ذکر است، وظایف شغلی یک مشاور برند بسته به نقش و حتی نوع صنعت می‌تواند متفاوت باشد. برخی از این کارشناسان در طول پروژه‌های تغییر نام تجاری یا به‌روزرسانی برند، برای بررسی هویت برند موجود و ایجاد تغییرات مفید برای رشد شرکت فراخوانده می‌شوند. همچنین وظایف شغلی یک مشاور برندسازی بسته به حجم کار نیز متفاوت است، برای مثال یک استارتآپ تازه راه‌اندازی شده نیاز متفاوت‌تری از یک هلدینگ بین‌المللی با چندین زیرمجموعه دارد.

مسئولیت‌های مشاور برند خلاق

مشاوران برندسازی که در مراحل اولیه توسعه با کسب‌وکارها همکاری می‌کنند، برای اولین بار تلاش می‌کنند ارزش‌ها، مأموریت، جوهره برند و وعده‌های آن کسب‌وکارها را شناسایی کنند. به‌عنوان یک مشاور برند، ممکن است شما مسئول موارد زیر باشید:

  • تحقیق در مورد کسب‌وکار، بازار، رقابت و مشتریان برای مشتری.
  • پیش‌بینی روند بازار و درک الگوهای فعلی صنعت.
  • ارزیابی داده‌ها برای ایجاد برنامه‌های بازاریابی و تبلیغاتی.
  • ایجاد نام‌های تجاری جدید یا کمک به نام‌گذاری محصول.

group people working out business plan office

چرا شرکت‌ها مشاور برندینگ استخدام می‌کنند؟

شرکت‌ها معمولاً استراتژیست‌های برند را برای به دست آوردن ابزار و دانشی استخدام می‌کنند که به حداکثر رساندن شانس آن‌ها برای افزایش درآمد و راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی سودآور کمک می‌کند. استراتژیست‌‎های برند، تجزیه و تحلیل‌های رقابتی را انجام می‌دهند تا مشخص کنند رقبای اصلی سازمان چه می‌کنند و چگونه از فرصت‌های بازار و مشتری استفاده کنند. هدف آن‌ها این است که اطمینان حاصل شود که یک کسب‌وکار ویژگی‌هایی را که آن را از رقبای خود متمایز می‌کند را دارا است. برای مثال یک خرده‌فروش آنلاین مانند دیجی‌کالا برای تمایز از سوپر اپلیکیشن اسنپ سعی می‌کند محصولات را در بسته‌بندی متفاوت، یا زمان کوتاه‌تر و ... به دست مشتریان خود برساند. مشاوران برند با توجه به این تمایزهای مهم که باید کاملاً روشن شده باشند، روش‌های بازاریابی را پیاده‌سازی می‌کنند که آن ویژگی‌های متفاوت را در زمان درست به گوش مخاطبان خود برسانند. با داشتن یک استراتژیست برند، شرکت‌ها می‌توانند تکنیک‌های برندسازی کسب‌وکار را برای پیشی گرفتن از رقبا و بهبود جایگاه خود در بازار به دست آورند. به‌عنوان یک استراتژیست برند مشتاق، یادگیری، تحقیق و درک اجزای اصلی درگیر در برندسازی سودمند است. با کسب دانش گسترده و تجربه حرفه‌ای، می‌توانید توانایی‌های تحلیلی، طراحی، ارتباطی و فنی خود را برای پیشرفت شغلی خود بهبود بخشید.

مطالعه بیشتر: قرارداد مشاوره برندینگ چگونه نوشته می‌شود؟

مهارت‌های مشاور برندینگ

در اینجا چند مرحله وجود دارد که می‌توانید برای تبدیل شدن به یک استراتژیست برند دنبال کنید:

تحصیلات دانشگاهی یکی از مهارت های مشاور برندینگ

اولین قدم برای تبدیل شدن به یک استراتژیست برند، دنبال کردن تحصیلات پس از متوسطه برای کسب مدرک دانشگاهی است. شما می‌توانید مدرک بازاریابی، انگلیسی، تجارت، اقتصاد، طراحی یا ارتباطات را دریافت کنید. این برنامه‌ها تکنیک‌ها و دانشی را ارائه می‌دهند که می‌توانید از آن‌ها برای شروع حرفه خود به‌عنوان یک استراتژیست برند استفاده کنید. برخی از مؤسسات آموزشی نیز فرصت‌های کار یا کارآموزی را برای دانش آموزان فراهم می‌کنند تا تجربه کسب کنند و با متخصصان شناخته شده در رشته خود ارتباط برقرار کنند. ثبت‌نام در یک دوره‌ی تخصصی چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری در زمینه‌ی برندسازی، علم بازاریابی، مدیریت برند یا یک رشته مرتبط را در نظر بگیرید. این برنامه‌ها ابزارهای آموزشی پیشرفته‌ای را برای افزایش تجربه، درک و توانایی‌های شما ارائه می‌دهند. آن‌ها به شما این امکان را می‌دهند که در یک استراتژی برند و جزء مدیریتی خاص تخصص داشته باشید و شانس شما برای یافتن شغل را بهبود بخشد.

همچنین، گواهینامه‌ها روشی عملی برای افزایش دانش و مهارت‌های شما در برندسازی هستند و به شما بینشی از روش‌هایی را که متخصصان در صنعت استفاده می‌کنند ارائه می‌دهند. آن‌ها نشان‌دهنده تعهد شما به رشد حرفه‌ای هستند که می‌تواند کارفرمایان آینده را تحت تأثیر قرار دهد و فرصت‌های شغلی شما را گسترش دهد. اگر مدرک دانشگاهی نامرتبط دارید یا می‌خواهید شغل خود را تغییر دهید، گواهی‌ استراتژی برند، مشاوره‌ی برندسازی و ... نیز می‌توانند کمک‌کننده باشد.

کسب تجربه حرفه‌ای دومین مهارت مشاور برندینگ

شما می‌توانید برای موقعیت‌هایی به‌عنوان هماهنگ‌کننده رسانه‌های اجتماعی، دستیار بازاریابی، سفیر برند، طراح برند یا همکار تبلیغاتی درخواست دهید. موقعیت‌های شغلی در بخش‌های فروش، بازاریابی یا روابط عمومی سازمان به شما این امکان را می‌دهد که تجربه عملی در پیاده‌سازی و ایجاد استراتژی‌های تبلیغاتی دریافت کنید. تجربه حرفه‌ای می‌تواند درک عمیق‌تری از فرآیندهای خلاقانه و عملیاتی درگیر در مدیریت برند ارائه دهد. همچنین فرصتی برای یادگیری نحوه همکاری حرفه‌ای‌ها برای افزایش گردش کار و ارائه کمپین‌های تبلیغاتی مؤثر در حین بررسی نحوه انجام کار صنایع و آژانس‌ها است.

مهارت‌های لازم برای مشاور برندینگ

استراتژیست‌های برند مسئول یکسان‌سازی برند یک سازمان با مخاطبان هدف آن هستند. آن‌ها در مورد مشتریان و بازارها تحقیق می‌کنند تا دریابند چگونه یک برند می‌تواند راه‌حلی ارائه دهد و مزیت بازار را به دست آورد. به‌عنوان یک استراتژیست برند اشتیاق، توسعه‌ی ترکیبی از مهارت‌های سخت و نرم برای دستیابی به اهداف شغلی مفید است. در اینجا چند مهارت وجود دارد که ممکن است برای رشد حرفه‌ای شما به‌عنوان یک استراتژیست برند مفید باشد:

دانش بازاریابی دیجیتال لازمه مشاور برندینگ

استراتژیست‌های برند از بازاریابی دیجیتال برای اطلاع از حضور آنلاین سازمان، مخاطبان و رقبا استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین حساب‌های رسانه‌های اجتماعی، ارتباطات ایمیل، تبلیغات دیجیتال و سایر کانال‌های بازاریابی را بررسی می‌کنند. درک اینکه چگونه این اجزای آنلاین بر وضعیت یا ادراک یک برند تأثیر می‌گذارند، می‌تواند به شما کمک کند تا استراتژی‌هایی برای ایجاد سرنخ و بهبود دسترسی به بازار ایجاد کنید. بازاریابی دیجیتال از یک رویکرد متمایز به بازاریابی سنتی سود می‌برد و یک استراتژیست برند تأثیرگذار می‌داند که چگونه از دیجیتالی شدن برای تولید نتایج سودآور استفاده کند.

successful computer gadget digital close

مهارت مشاور برندینگ در کپی رایتینگ

این مهارت به شما کمک می‌کند تا مطالب تبلیغاتی قانع‌کننده‌ای را به صورت چاپی و آنلاین بنویسید. در تبلیغات، نوشته شما اثربخشی کمپین‌های بازاریابی شما را تعیین می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که پایگاه مشتری و سودآوری برند را افزایش دهید. شما می‌توانید این مهارت را با تحقیقات بازار، با تمرکز بر نحوه واکنش مشتریان به زبان یا عبارات خاص تکمیل کنید. هر مخاطب هدف متنوع است و ممکن است از کپی رایتینگ سفارشی بهره‌مند شود.

آشنایی با سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) مهارت مورد نیاز مشاور برند

سیستم‌های CRM به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا تعاملات با مشتری را مدیریت کنند و اطلاعات ارزشمندی را ارائه می‌دهند که چرخه عمر مشتری، از بازاریابی گرفته تا فروش و خدمات مشتری را شرح می‌دهد. استراتژیست‌های برند برای شناسایی پایگاه مصرف‌کننده فعلی یک برند و توسعه استراتژی‌هایی برای افزایش حفظ مشتری و ایجاد سرنخ، بر CRM تکیه می‌کنند. این ابزاری است که به شما امکان می‌دهد حوزه‌هایی را برای بهبود به مدیریت ارائه دهید و تیم‌های بازاریابی، طراحی و تبلیغات را راهنمایی کنید.

medium shot artist working

مهارت هنری و مشاوره برندینگ

از آنجایی که طراحی بصری جزء حیاتی استراتژی برند است، درک اصول و ابزارهای طراحی می‌تواند برای حرفه شما در این زمینه مفید باشد. چه یک طراح برند یا طراح گرافیک باشید، بیان بصری به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که محصولات یا خدمات یک شرکت دارای ویژگی‌های زیبایی شناختی جذاب برای جلب توجه مشتریان هستند. این دانش هنگام تعامل با اعضای بخش طراحی یا هنر یک برند ارزشمند است. شما می‌توانید در مورد اینکه کدام سبک‌ها یا نرم‌افزارها می‌توانند هدف کمپین را افزایش داده و نتایج مطلوبی را تولید کنند، راهنمایی کنید. این مهارت شما را قادر می‌سازد تا هر کار را در فرآیند خلاقانه در نظر بگیرید و منحصر به فرد بودن یک برند را برجسته کنید.

توانایی های ارتباطی مهارتی ضروری برای مشاور برندینگ

مهارت‌های ارتباطی قوی کلامی و نوشتاری می‌تواند به استراتژیست‌های برند کمک کند تا مشاوره مؤثری را به مشتریان ارائه دهند. توانایی شما در پیروی از دستورالعمل‌های مشتریان یا مدیریت به شما این امکان را می‌دهد که مسئولیت‌های خود را با هدف و هوشمندی انجام دهید. با تحقیق در مورد بازارها، تجزیه و تحلیل الگوهای مصرف‌کننده و درک رقبا، اطلاعات ارزشمندی را فهرست بندی می‌کنید که می‌توانید به رهبران یک برند منتقل کنید. مهارت‌های ارتباطی اثبات شده تضمین می‌کند که هر حرفه‌ای که با آن‌ها در تعامل هستید، هدف شما را درک می‌کند و برای رسیدن به اهداف پروژه با شما همکاری می‌کند.

مدیریت منابع و بودجه مهارتی لازم برای مشاور برندینگ

استراتژیست‌های برند می‌توانند در شرکت‌های بزرگ، کسب‌وکارهای میان رده و استارت‌آپ‌ها استخدام شوند. هر نوع سازمانی دارای بودجه‌های متمایز و منابع موجود است. شما مسئول انطباق با این پارامترهای واگرا و ادامه تولید نتایج مثبت هستید. یک استراتژیست برند تأثیرگذار منابع موجود را در نظر می‌گیرد و در چارچوب آن محدودیت‌ها کار می‌کند تا استراتژی‌های طراحی و بازاریابی را با هدف افزایش تأثیر یک برند توسعه دهد. تدبیر برای کشف مقرون به ‌صرفه‌ترین رویکردهایی که یک سازمان می‌تواند برای دستیابی به اهداف خود انجام دهد ضروری است. این توانایی همچنین به ارزش برند شخصی شما می‌افزاید و به شما امکان می‌دهد فرصت‌های شغلی خود را گسترش دهید.

دانش رسانه‌های اجتماعی

رسانه‌های اجتماعی جزء مهمی از کمپین بازاریابی یک برند هستند. در نتیجه، می‌توانید با توسعه تجربه و درک خود از نحوه عملکرد رسانه‌های اجتماعی، حرفه خود را به‌عنوان یک استراتژیست برند پیش ببرید. هر پلتفرم رسانه اجتماعی دارای مخاطبان متمایز است و از رویکردهای متفاوت سود می‌برد. همانطور که فرصت‌های تبلیغاتی را استراتژی می‌کنید، می‌توانید دانش خود را برای به حداکثر رساندن نتایج کانال‌ها یا حساب‌های رسانه اجتماعی مختلف یک برند به کار ببرید. این توانایی بر اهمیت دیجیتالی شدن تاکید می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که سرنخ ایجاد کنید و به طور بالقوه از رقبا پیشی بگیرید.

مهارت‌های روانی

یکی از اجزای اصلی نقش استراتژیست برند، بررسی ادراکات مشتریان از یک برند خاص است. می‌توانید عادات و اولویت‌های مشتری را که تصمیمات خرید را هدایت می‌کنند، از طریق تحقیق و سایر ابزارهای تحلیلی بیاموزید. درک روانشناسی به شما امکان می‌دهد ارتباطات ایجاد و پیش‌بینی‌های رفتاری را تولید کنید. این توانایی برای ایجاد کمپین‌های بازاریابی و اجرای انتخاب‌های طراحی ضروری است. با به دست آوردن درک عمیق‌تر از مخاطبان هدف خود، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که محصولات یا خدمات یک برند خواسته‌های مصرف‌کننده را برآورده می‌کند.

فرمول مشاور برندینگ؛ تعهد و صبر در کنار استمرار

یادگیری نحوه‌ی تبدیل شدن به یک مشاور برند مشابه تبدیل شدن به هر نوع متخصص برندسازی یا حرفه‌ای استراتژیک است. اگر درک خوبی از برندسازی دارید و متعهد به کمک به شرکت‌ها برای رسیدن به اهداف خود هستید، در حال حاضر در مسیر درستی قرار گرفته‌اید. تبدیل شدن به یک مشاور برندینگ که بتوانید آن را به یک تجارت موفق تبدیل و شغلی که بتوانید در طول چندین دهه آن را حفظ کنید و منبع درآمد شما باشد، نیازمند کار، تعهد و صبر بسیار بیشتری است. اما اگر علاقه‌مند به برندسازی هستید، می‌تواند شغلی بسیار رضایت‌بخش باشد و موفقیت زیادی را برای شما به ارمغان بیاورد.

قصه لایفی‌نو

سلام!
اینجا "لایفی‌نو" سایت منه. اسم سایتم از ترکیب دو کلمه "لایف" به معنی زندگی و "نو" به معنی تازه و خلاق بودن، ساخته شده؛ "لایفی‌نو" يعني زندگی تازه و خلاق.
و من سروش هستم، یک کوچ حرفه‌ای که آدما رو در زندگی و کسب و کارشون همراهی می‌کنم تا زندگی زیسته اثربخش‌تر، خلاقتر و بهتری داشته باشند.

اگه میخوای از درباره بهتر زیستن بدونی پس همین حالا ایمیلت رو وارد کن و عضو شو...

تمامی حقوق وبسایت متعلق به لایفی نو. طراحی شده آشیانه پارس  ©